Hrvatski
/ Novosti /
Centrotransove elektronske kartice koristi sve više građana

Centrotrans Eurolines u lipnju 2016. uvodi sustav elektronske naplate autobusnih karata, a u suradnji sa tvrtkom Lupon Ventures, Centrotrans koristi PENTIN validator najnovije generacije. Sustav elektronske naplate u autobusima uveden je na liniji Vijećnica - Dobrinja,  međutim vizija im je uvesti jedinstven elektronski sustav naplate karata na svim gradskim i prigradskim linijama u Kantonu Sarajevo, kao i u međugradskom i međunarodnom prijevozu putnika.

Građani Kantona Sarajevo prepoznali su brojne prednosti korištenja elektronskih kartica, te ne čudi podatak da u prva dva mjeseca Centrotrans Eurolines ima više od 800 pretplatnika, odnosno korisnika CentroCard - kartice povjerenja, kojom se ostvaruju popusti i do 25 posto. 

Putnici tako ostvaruju značajnu uštedu i novaca i vremena obzirom da se plaćanje izvršava automatski, te se smanjuju gužve na autobusnim stajalištima kao i, promatrajući sa strane ekološke osviještenosti, smanjuje količina ispuštenih plinova, posebice na frekventnijim autobusnim stajalištima. Također, smanjuje se i broj nepotrebnog printanja karata.

Više informacija o CentroCard kartici povjerenja, kao i mjestima na kojima se sve može kupiti i dopunjavati, može se pronaći na službenoj web stranici http://centrocard.ba/