Hrvatski
/ Novosti /
GIPS Tuzla uvodi vrijednosne kartice

BusCARD sustav za elektronsku prodaju i kontrolu putnih karata uveden u jedno od vodećih društva u javnom prijevozu putnika na području Tuzle - DD gradski i prigradski saobraćaj, podignut je na viši nivo te su od 25. siječnja 2017. u optjecaj puštene Vrijednosne kartice. 

Upotreba Vrijednosnih kartica služi isključivo za plaćanje pojedinačne karte u vozilima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla te se se može napuniti neograničen broj puta.

U usporedbi sa mjesečnim autobusnim karticama, vrijednosne kartice ne glase na osobno ime, već se na njima nalazi određen novčani iznos koji služi za određeni broj vožnji. Plaćanjem na ovakav način svaki korisnik ostvaruje 20 posto popusta na bilo kojoj relaciji u odnosu na cijenu pojedinačne karte koja se plaća gotovinom.

Uvođenje vrijednosnih kartica svakako pozdravljaju putnici kao krajnji korisnici javnog prijevoza, obzirom da će uvođenje istih doprinijeti značajnim uštedama. Također veći je i broj prodajnih mjesta na kojima je moguće kupiti karte, čime je ubrzan protok putnika prilikom ulaska u autobus te su smanjene gužve.

Više informacija o implementiranom sustavu mogu se pronaći na sljedećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=-G514FdPbds (GIPS BUS kartice - video)

https://www.youtube.com/watch?v=sTC4p_3h5y8 (GIPS BUS vrijednosne kartice - video)