Zakrpa intervertebralnog diska — (IVD zakrpa) rješava križobolju

Cilj projekta "Zakrpa intervertebralnog diska - (IVD zakrpa) rješava križobolju" je razvoj inovativne metode liječenja križobolje (IVD zakrpe) zajedno s komplementarnim softverskim rješenjem za standardizaciju radioloških nalaza i praćenje napretka u regeneraciji diska u fazi rehabilitacije. Kao rezultat provedbe aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija, odgovara na potrebe medicinskog sektora te je u svojoj naravi u skladu s prioritetnim područjem S3, ZDRAVLJE I KVALITETA ŽIVOTA.

Ciljnu skupinu i kranje korisnike IVD zakrpe čine pacijenti Specijalne bolnice Medico s problemom križobolje. Ciljnu skupinu softverskog rješenja čine proizvođači uređaja magnetske rezonance, dok krajnje korisnike također čine pacijenti s križoboljom.

Projekt se zasniva na suradnji nositelja projekta Specijalne bolnice za kirurgiju Medico te projektnog partnera Penta d.o.o. Navedena će se suradnja zasnivati na specifičnim znanjima i ekspertizama koje će se međusobno umrežavati u postizanju krajnjeg cilja projekta kroz aktivnosti istraživanja i razvoja. Predmet IRI projekta predstavlja istraživački proces za koji se očekuje da će razultirati s dvije povezane inovacije: IVD ZAKRPA i SOFTVERSKO RJEŠENJE ZA STANDARDIZACIJU RADIOLOŠKIH NALAZA. 

Aktivnosti koje će se provesti: priprema kliničkog istraživanja, kliničko istraživanje, primjena autolognih IVD zakrpa, kliničko i neuroradiološko praćenje. FAZA TRL-a: očekuje se da će navedena metoda na kraju prve faze industrijskog istraživanja dosegnuti razinu TRL4. Na kraju faze eksperimentalnog istraživanja dosegnuti će razinu TRL7.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj projekta/korisnik sredstava: Specijalna bolnica za kirurgiju MEDICO
Partner projekta: PENTA d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta: 15.510.294,06 kn
EU udio u financiranju projekta: 7.375.844,21 kn
Trajanje provedbe 36 mjeseci (30.09.2020.-30.09.2023.)
Voditelj projekta:

Zlatko Kolić doc. dr. sc. dr. med.(MEDICO)
[email protected]

Projektni asistent: Andrea Mihaljević Pulić, dipl.oec. (PENTA d.o.o.)
[email protected]