Parking

Porast broja vozila dovodi do sve veće potražnje za slobodnim parkirnim mjestima u gradu te je neophodno osigurati kvalitetne parkirne sustave koji će omogućiti potpunu kontrolu ulaza i izlaza vozila uz brzi i jednostavni način naplate.

Ubrzani tempo života i svakodnevne obveze određuju prioritete i životne potrebe ljudi te je danas gotovo nezamislivo da svaka obitelj ne posjeduje barem jedno motorno vozilo.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da je u Hrvatskoj 2013. godine obavljeno 1.902.630 registracija cestovnih vozila, što je 0,4 posto više u odnosu na 2012. godinu pri čemu je broj prvi put registriranih vozila porastao za 15,3 posto, na 67.511.

Pentini sustavi SuperPARK nude cjelovita i kvalitetna rješenja, sustav kontrole i naplate na parkiralištima zatvorenog tipa poput garaža, komercijalnih gradskih parkirališta, nekomercijalnih hotelskih parkinga i sl. SuperPARK sustavi naročito su pogodni i za nadzor parkiranja gdje je pored standardne funkcije naplate parkiranja po vremenu provedenom na parkingu na vrlo jednostavan način omogućeno parkiranje bez naplate ili naplata s određenim popustom, ali samo za određenu kategoriju korisnika parkiranja (npr. popust za kupce u trgovačkom centru, beplatno parkiranje za goste hotela...).

Naplatu parkiranja moguće je pored klasične naplate kod blagajnika obaviti i na automatskim blagajnama koje prihvaćaju kovanice, novčanice i kreditne kartice, putem SMS poruka ili pretplatnih kartica. Glavna odlika automatskih blagajni je jednostavnost korištenja upotrebom ekrana osjetljivog na dodir i intuitivno navođenje korisnika pomoću uputa na ekranu u obliku animacija.

Na mjestima na kojima nije moguće montirati klasične sustave (rampe, vrata, lanci), podizni stupovi tada postaju optimalno rješenje za sprječavanje prolaza u gradskim jezgrama i na trgovima s ograničenim prometovanjem vozila, pješačkim zonama i rezidencijalnim četvrtima.

Sustav je nadogradiv i s kontrolom prolaza prepoznavanjem registarskih tablica vozila, odnosno otvaranjem ulazne rampe s pozivom s mobilnog telefona uz prepoznavanje telefonskog broja. Isti omogućuje detekciju vozila koristeći sustav automatskog prepoznavanja automobilskih tablica te svoju primjenu nalazi u sustavima za nadzor i kontrolu prolaza, naplatu parkiranja na parkiralištima, u garažama, autokampovima, prevencijama od krađe, naplati cestarine/ mostarine/ tunelarine... 

Vozači koji svoja vozila ostavljaju na parkiralištima traže sigurnost da će vozila biti čuvana i zaštićena od nepodopština pojedinaca i neprihvatljivih radnji. Iz tog razloga sustave SuperPARK moguće je nadograditi i video nadzorom koji se sastoji od kvalitetnih kamera za vanjsku montažu i digitalnih snimača koji vjerno pohranjuju snimljene događaje.

Želite li sačuvati vlastito mjesto na uličnim parkiralištima, svakako preporučamo SuperPARk UNIPARK čuvare parkirnih mjesta, elegantne i kompaktne uređaje, ručne ili automatske, za zaštitu pojedinačnih parkirnih mjesta o neovlaštenog zaustavljanja i nesavjesnih vozača.

Više o pojedinim komponentama  sustava SuperPARK saznajte u rubrici Proizvodi.

REFERENCE:

  • PULA PARKING d.o.o. Pula
  • ZRAČNA LUKA DUBROVNIK d.o.o. Čilipi
  • AUTOPREVOZ A.D. Banja Luka
  • PLODINE d.d. Rijeka
  • BILLA d.o.o. Zagreb
  • SIRIO d.o.o. Umag
  • KOMUNELA d.o.o. Umag