Kontrola prolaza

Kontrolom pristupa sprječavaju se ulazi u objekte ili pojedine dijelove objekata neovlaštenim osobama te se omogućuje kontrola radnog vremena i praćenje te snimanje događaja - kretanja osoba po objektu.

Stvaranje sigurnosnog okruženja svojim zaposlenicima, poslovnim partnerima i strankama postaje imperativ, stoga je važno djelovati preventivno te pronaći tvrtku - sistem integratora koji će Vam ponuditi kvalitetno rješenje koje će odgovarati Vašim zahtjevima.

PassCONTROL zajednički je naziv Pentinih sustava kontrole prolaza, registracije radnog vremena ili naplate karata kako za zatvorene objekte (poslovne prostore, klubove) tako i za javne objekte poput stadiona, sportskih dvorana, skijališta, kolodvora tunela, mostova i autoputova te i za druge objekte gdje se zahtijeva masovna kontrola i naplata prolaza uz postavljene sigurnosne zahtjeve od strane investitora.

Pentini sustavi kontrole prolaza koriste trokrake barijere, automatska posmična vrata, spuštajuće barijere, okretna vrata i ostalu opremu za fizičku kontrolu prolaza opremljenu čitačima karata, ID kartica ili biometrijskim čitačima otiska prsta ili skena zjenice oka, a sve to nadzirano od strane upravljačke elektronike i računalne opreme pogonjenje vlastito razvijenom programskom podrškom koju možemo prilagoditi za uspješan rad prema najraznovrsnijim zahtjevima investitora.

Automatske motorizirane trokrake barijere za kontrolu prolaza predlažemo korisnicima koji žele osigurati siguran i nadasve brz prolaz u slučaju izvanrednih situacija. Alternativno rješenje za kontrolu prolaza osoba u zaštićeni prostor predstavlja spuštajuća barijera koja isto tako omogućuje prolaz invalidnim osobama, biciklistima, a može se i ugraditi kao izlaz koji se otvara u slučaju nužde. Na mjestima i u okruženju gdje je pretpostavka da će za kontrolu prolaska biti potrebna upotreba sile predlažu se okretna vrata, uređaji koji su testirani na izdržljivost, čvrstoću, dok estetika i dizajn u takvim slučajevima nisu prioritet.

Sustav kontrole prolaza nadogradiv je i sustavom videonadzora, elektroničkim sustavom s naglašenom zaštitnom funkcijom. Isti u posljednje vrijeme postaju sve traženiji u nadzoru proizvodnje, poslovnih objekata, regulacije prometa... Ukoliko sustav kontrole prolaza - videonadzor podrazumijeva i registraciju radnog vremena, takav sustav mora biti sukladan odrednicama Zakona o privatnoj zaštiti (NN 68/03, 31/10, 139/10) te povezanim Pravilnicima. PENTA posjeduje odobrenje MUP-a za obavljanje djelatnosti privatne zaštite - tehničke zaštite, te zapošljava djelatnike sa uspješno položenim stručnim ispitom o osposobljenosti za obavljanje poslova tehničke zaštite.

Više informacija o sustavu kontrole, tehničkim specifikacijama uređaja pronađite u rubrici Proizvodi.

REFERENCE:

  • AUTOPREVOZ A.D. Banja Luka
  • CENTROTRANS EUROLINES d.d. Sarajevo
  • SP LASTA A.D. Smederevo
  • SP LASTA A.D. Smederevska Palanka
  • SP LASTA A.D. Obrenovac
  • SP LASTA A.D. Mladenovac
  • SP LASTA A.D. Stara Pazova
  • SP LASTA A.D. Avala
  • PULA PARKING d.o.o. Pula