Profil tvrtke

PENTA d.o.o. je hrvatska informatička tvrtka, osnovana 1990. godine s primarnim ciljem da se visoko pozicionira među tvrtkama koje se bave izradom programske podrške za sustave za automatsku identifikaciju osoba i artikala preko specifičnih perifernih uređaja poput čitača barkoda, magnetnih i beskontaktnih kartica i naljepnica, identifikatora otiska prsta, zjenice oka i sl.

Proces razvoja vodio je u pravcu u kojem se PENTA nakon višegodišnjeg istraživanja i praćenja suvremene tehnologije razvila u vodećeg sistem integratora pružajući kvalitetna i društveno korisna rješenja na području automatske identifikacije kao što su sustavi registracije radnog vremenakontrole pristupanaplate i kontrole parkiranjaautomatske naplate karata te sustav izrade, naplate i kontrole karata u javnom prijevozu putnika.

Naši sustavi zasnivaju se na vlastitom visoko tehnološkom razvoju sklopovske opreme poput čitača/pisača RFID beskontaktnih kartica, parkirnih automata, automatskih naplatnih blagajni, validatora karata za javni prijevoz putnika i ostale identifikacijske opreme kao i napredne programske podrške razvijene za potrebe automatske identifikacije i niza aplikativnih rješenja skrojenih prema zahtjevima naših korisnika.

Sagledavajući sve do sada ugrađene sustave, možemo se pohvaliti da naša rješenja upotrebljava više od milijun osoba diljem Hrvatske i zemalja iz okruženja kao direktni korisnici sustava u javnom prijevozu putnika, evidenciji radnog vremena, kupnji ulaznica i sl...

Uvažavajući činjenicu da svaki korisnik ima vlastite potrebe za informatičkim rješenjem sustava automatske identifikacije, naša rješenja i proizvode nadograđujemo i modificiramo kako bi bili po mjeri korisnika. Uz afirmaciju na domaćem tržištu, naša rješenja prihvaćena su i među renomiranim tvrtkama iz zemalja regije, čime referentna lista svake godine broji sve više zadovoljnih korisnika koji nam ukazuju svoje povjerenje.