Kontrola prolaza na autobusnoj stanici u Pančevu

Objavljeno: 13.10.2020.

Kontrola prolaza na autobusnoj stanici u Pančevu

Izvor fotografije: Lokalne Vesti, web magazin

Na autobusnoj stanici u Pančevu u Srbiji, krajem kolovoza 2020., postavljene su i puštene u rad tri (3) moderne dvosmjerne automatske barijere za kontrolu prolaza, a iste je za potrebe Pantransport-a isporučila PENTA, Pula. 

Isporučene trokrake barijere (ePASS) opremljene su digitalnim čitačima peronskih karata i to RFID i 2D barkod čitačima te sadrže ugrađenu LED signalizaciju dozvole smjera prolaza. Izrađene su od nehrđajućeg čelika, jednostavne su za održavanje, a prednost je i njihova konstrukcija kućišta izrađena iz jednog komada. Idealne su za jednosmjerne i dvosmjerne prolaze koji mogu biti besplatni ili kontrolirani pristupom. Zahvaljujući fail-safe mehanizmu, pri nestanku napajanja kraci barijere se automatski spuštaju, a pri povratku napajanja automatski podižu, sve u svrhu osiguranja brzog i sigurnog prolaza u slučaju izvanrednih situacija. Pogodne su za unutarnju i vanjsku upotrebu, a proizvodnju istih moguće je prilagoditi zahtjevima korisnika.

Pantransport istaknuli bi kao primjer dobre prakse, naime, iako je riječ o novoosnovanom poduzeću,  od samog početka imalo je jasno zacrtani cilj digitalizacije poslovanja prateći trendove u djelatnosti javnog prijevoza putnika. Kupljeno je šezdeset (60) novih autobusa, sa najvišim mogućim stupnjem ekološke zaštite, čime je Pančevo postalo prvi grad u Srbiji koji ima potpuno nove autobuse u javnom prijevozu, što će naposljetku dovesti i do većeg zadovoljstva korisnika kvalitetom uslugama javnog prijevoza.