Početak provedbe projekta SUNSAFE IoT

Objavljeno: 29.4.2021.

Početak provedbe projekta SUNSAFE IoT

Provedba projekta SUNSAFE IoT započela je 18. siječnja 2021., u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - Faza II“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta SUNSAFE IoT iznosi 3.214.026,75 kn, a provodi se u partnerstvu sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli i tvrtkom SENSUM d.o.o. za savjetovanje.

Prvi sastanak projektnih partnera („Kick-off meeting“) održan je 03.02.2021., i to online s obzirom na još uvijek nepovoljnu situaciju zbog pandemije koronavirusa. Na uvodnom sastanku predstavnici projekta  upoznali su se s aktivnostima, ciljevima te rezultatima koji će se postići provedbom.  Sastanak je omogućio okupljanje svih partnera i međusobno upoznavanje u svrhu osiguranja kvalitetne komunikacije, kao i detaljno predstavljanje projekta te dogovor oko različitih procedura za učinkovitu provedbu projekta.

Cilj projekta je razvoj novog proizvoda SUNSAFE IoT (pametni suncobran) kao rezultat provedbe aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija koji svojom svrhom odgovara potrebama turističkog sektora te je u svojoj naravi u skladu sa tematskim prioritetnim područjem S3, energija i održivi okoliš, temeljen na inovativnim tehnologijama baziranim na razvoju naprednih mreža senzora u internetskom okruženju ,,interneta stvari'', upravljanju i analizi velikih količina podataka i rješenjima u oblaku. Svrha projekta je razvoj inovativnog proizvoda SUNSAFE IoT, koji predstavlja uređaj s integriranim kućištem okruglog oblika s gornjom površinom prekrivenom foto-naponskim ćelijama, koji se montira na šipku suncobrana između dvije ležaljke na plaži koji u svojoj svrsi odgovara potrebama turističkog sektora. Funkcije SUNSAFE IoT su povezanost korisnika na wi-fi mrežu, povezanost s ostalim IoT uređajima na plaži i centralnim sustavom putem inovativnog softvera i aplikacije u oblaku. SUNSAFE IoT energetski je neovisan uporabom solarne energije.

Za više informacija o ovom projektu, kao i drugim EU projektima koje provodimo, pratite novosti koje ćemo redovito objavljivati na službenoj web stranici Penta d.o.o.